Konstruktion

Våra produkter är i huvudsak dörrar men vi tillverkar även andra träprodukter efter önskemål. Det kan även vara fönster och altaner i vissa fall.

Hur en dörr är konstruerad visar vi här nedan med hjälp av några bilder i genomskärning. Det är viktigt att de ingående materialen samverkar för att undvika sprickor och förskjutningar. Ena sidan av dörren är ju oftast varm medan den andra sidan är kall. Dörren måste således klara stora temperatur förändringar.

Samtliga dörrar kan fås med olika detaljer samt med eller utan fönster, se mer på referens-sidorna för ideér.

Konstruktion: Våra dörrar är byggda på fururam från 50-60 mm med isolering av cellplast. Båda sidor är belagda med 0,5 aluminiumplåt, därefter plywood eller hdf-board. Dörrbladen beläggs med plywood, ek eller hdf-board. Våra spegelytterdörrar PDY samt EDY tillverkas med riktigt frifrästa speglar i hdf, furu eller ek som sedan listas in i dörram med halvfranska eller helfranska lister.

Karm: Tillverkas enl. std exakta karmyttermått bredd 885,985. För pardörr 1185,1285,1385,1485. Höjd 1985 samt 2085. Karmdimension 45×110 mm.

Glas: Ingår i priset för dörrar med glasurtag. Vi monterar isolerglas D4-12 samt i PDY-G och EDY-G där ingår treglas T4-12.

Beslagning: Vi levererar våra dörrar med ASSA 565 lås eller motsvarande och säkerhetsslutbleck 1887. Dörren levereras med blanka gångjärn ASSA 3248. Tätningslist medföljer för montering i fräst spår i dörrbladet. OBS! Trycke samt låscylinder och behör ingår ej.

Vi ingårdessutom i en ekonomsik förening som kallas DalaInredningsgrupp. Det är en sammanslutning av hantverkare som marknadsför sina produkter. I flera år har vi deltagit på Hem och Villa mässan i Stockholm..

Dala Inredningsgrupp kan du läsa mer om på www.dalainredningsgrupp.se

Vi tillverkar dörrar i gammal traditionell stil men med en del inslag av avancerad teknik. Vi använder vårt hantverks kunnande och mycket mänsklig kraft läggs på din dörr vid tillverkningen.